Wat kost een gastouder?

Wist je dat gastouderopvang gemiddeld 20% goedkoper is dan andere vormen van kinderopvang? Grote kans dus dat je geld bespaart door gebruik te maken van een gastouder! Ben je op zoek naar een gastouder in Hoorn? klik dan op deze link!

Gastouderopvang Gastouder/ wat kost een gastouder?

Uurtarief gastouder

Een gastouder die opvang biedt op een eigen opvanglocatie werkt volgens een uurtarief die de gastouder zelf hanteert. Het bedrag is per kind per uur met een minimale afname. Gemiddeld kun je uitgaan van een tarief van €5,50 tot €8,- per kind per uur. 

Naast dat je de gastouder betaalt, betaal je ook iedere maand een vergoeding aan het gastouderbureau voor de bemiddeling en begeleiding. Sommige bureaus hanteren prijzen per kind en andere hanteren prijzen per gezin. Beide partijen betaal je afzonderlijk en kennen een eigen tarief. 

Gastouder / wat kost een gastouder? Kind bij gastouderopvang

Netto opvangkosten

Je maandelijkse opvangkosten zijn opgebouwd uit een bedrag wat je je gastouder betaalt en een bedrag wat je aan het gastouderbureau betaalt. Vervolgens kun je over deze kosten een bedrag vergoed krijgen met behulp van kinderopvangtoeslag. Super fijn toch? 

Kinderopvangtoeslag

Gastouderopvang is formele opvang. Dat houdt in dat je als je aan de voorwaarden voldoet, aanspraak kunt maken op kinderopvangtoeslag, een tegemoetkoming vanuit de overheid in de kosten van kinderopvang. In de praktijk betekent dit dat je iedere maand een bedrag aan toeslag ontvangt vanuit de Belastingdienst Toeslagen

Afhankelijk van de hoogte van je inkomen, ontvang een maximum uurtarief per kind per uur. Dit uurtarief kan je vinden op de volgende link: uurtarief.

Hier heb je een rekenvoorbeeld: Bruto €6,52, netto slechts  €0,50 – Het kan dus behoorlijk wat schelen aan opvang dat je betaalt. Dit houdt in dat gastouderopvang na aftrek van de ontvangen kinderopvangtoeslag, netto slechts €0,50 per kind per uur kost. LET OP: dit is een rekenVOORBEELD. Het ligt natuurlijk ook aan je eigen inkomen van wat het je gaat kosten.

Bereken hier wat jij netto betaalt voor jouw kinderopvang.

1 gedachte over “Wat kost een gastouder?”

  1. Pingback: Voordelen gastouderopvang - Gastouder Hoorn | Gastouderopvang Hoorn | Kinderopvang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *